Един много странен пътен знак

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В САЩ се въвеждат нови ограничения на пътната скорост, като целта е да се гарантира в максимална степен безопасността на хората. Именно поради тази причина екип от специалисти изчислява допустимата максимална скорост за конкретни участъци и така се стига до въпросният парадокс.

На територията на една от зоологическите градини в САЩ (зоопарк Кейп Мей в окръг Ню Джърси) има необичаен пътен знак. Факт е, че този път има ограничение на скоростта от 15.3 км/ч или въпросните 9.5 мили в час или както е указано на табелата 9½. Но за поставянето на този знак си има основателни причини.

Видеото със знака придоби популярност в Тикток. Един от потребителите на услугата, който работи като транспортен инженер, реши да обясни защо ограничението на скоростта е толкова странно.

Факт е, че колите се появяват по този път доста рядко и няма маркировка между лентите. Това обикновено кара хората несъзнателно да шофират по-бързо, тъй като пътя изглежда по-широк.

Знакът за ограничение от 9½ мили в час привлича вниманието на водачите и ги принуждава да следят скоростта на превозното средство, което намалява вероятността от нарушение на правилата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекордно скъпо място за паркиране

Нов рекорд беше поставен в Хонконг за паркомясто, съобщи ТАСС. Паркомясто за един автомобил беше продадено за рекордна сума. Купувачът плати за него 1.3 млн. долара. Мястото се намира в нов елитен жилищен комплекс. Районът се намира на хълма Виктория. Това е един от най-престижните райони в града. Там живеят […]