Доц. Спасков: В момента болниците се захранват с пари на база миналогодишни приходи

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Характерно за болниците е, че се получава двоен удар – увеличаване на пациентите с COVID-19 и намаляване на всички други пациенти. Тръгна идеята да бъдат спасени от фалит болниците, които нямат достатъчно оборот. Няма как да говорим за фалит на болниците, защото те получават около 80% от миналогодишния си бюджет. Това заяви доц. д-р Спас Спасков в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Проверките на болниците ще засегнат главно документация: „Засмукването на повече средства от Здравната каса е нереалистично“.

Доц. Спасков поясни, че в момента болниците се захранват с пари на база миналогодишни приходи, а не от НЗОК. Той беше категоричен, че старата система за изплащане на извършено действие може да доведе до източване на НЗОК.

„Директорът на болницата контролира общия поток на средствата. Конкретните документи се водят от лекуващите лекари в самите отделения“, завърши доцентът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емблематична сграда с нов собственик

Една от емблематичните сгради в центъра на София – тази на „Булгартабак холдинг“ е вече с нов собственик. Това е регистрираното наскоро дружество "Ю.Г. пропърти", което е собственост на пловдивската фабрика за цигарени филтри "Юрий Гагарин". Смята се, че те са собственост на Делян Пеевски, който е в санкционния списък […]