Доц. Кунчев: Вървим към плато, но може отново да затегнем мерките, ако …

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В страната не е еднакво натоварването, това, което сравняваме е общата картина, в 2/3 от областите няма натоварване. Натискът е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-добра. Откази, за разлика от миналата година в болниците, няма. Това заяви главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев на извънреден брифинг.

Това, което искам да кажа като обосновка за разхлабване на мерките – около милион, милион и половина души са имунни – 250 000 са преболедували, цифрата е по-голяма и вероятно са 500 хиляди, и 450 хиляди са ваксинирани, като тяхната бройка ще расте с около 10 000 на ден.

Отваряме това, което не крие риск. Там, където хората могат да намерят отдушник от всички мерки, които вече толкова време търпят.

Затягане на мерките ще има тогава, когато заболяемостта започне да расте рязко нагоре. Засега сме го предотвратили. Вървим към плато.

Хората, получили първа доза имат също около 60-65 % защита.

И трите взрива в старческите домове от миналата седмица бяха заради неваксиниран персонал. Днес ще изпратя писмо на министъра. Продължаваме да твърдим, че ваксината е доброволна, но трябва да се използват всички канали да се убеди персонала, който работи с възрастни хора, че трябва да се ваксинират.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-готините източноевропейски спортни коли (спойлер - тук е "комунистическото Ferrari") ЧАСТ II

ЧАСТ I Продължаваме прегледа на най-интересните източноевропейски спортни автомобили, като отново се пренасяме в Чехия. 4. B-Racing K-1 Attack – Чехия B-Racing е компания базирана в Чешката република, а K-1 Attack е основният им продукт, впечатляващ с уникален дизайн и агресивен и модерен външен вид. Предлага се или като ориентиран […]