Доклад на СЗО и Китай: „Извънредно невероятно“ е вирусът да е създаден в лаборатория

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В съвместно проучване експерти на СЗО и китайски учени заключиха, че версията, според която вирусът на COVID-19 е бил предаден на човека чрез животно посредник, е "вероятна до много вероятна" хипотеза, а случайното му изтичане от лаборатория е "извънредно невероятно", предаде AFP.

Според окончателния вариант на доклада, цитиран от AFP, специалистите смятат, че "с оглед литературата за ролята на добитъка като междинен гостоприемник за появяващите се болести са необходими още разследвания с по-голям географски обхват" в Китай и другаде, съобщи БТА.

Докладът на специалистите, които според някои не са имали възможност да работят свободно по време на четириседмичния им престой в Ухан, потвърждава първите експертни заключения, представени от тях на 9 февруари в този китайски град, където се е появил вирусът. Експертите са склонни да се съгласят с общоприетата теория, че вирусът е бил предаден на хората от животни, вероятно прилепи, чрез посредничеството на други животни, още неустановени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първият екземпляр на възродения Hummer бе продаден за... 2.5 милиона долара

На търга на аукционната къща Barrett Jackson се продаде първото производствено копие на новия електрически пикап на GMC, който бе пуснат под възроденото име Hummer. Колата се продаде за 2.5 милиона долара. Ще припомним, че GMC Hummer EV беше представен през есента на 2020 г., а серийното производство на модела […]