Дизелгейт по френски: Обвиниха и Renault в измама

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

През последните години екологичните изисквания се затягат в много страни по света, а това с най-голяма сила важи за Европа. Така че не е изненадващо, че автомобилните производители се наблюдават много внимателно и са на мушката на много екологични организации.

В този ред на мисли, в хода на разследване за измама с показатели на емисии за вредни вещества в атмосферата от дизелови двигатели от предишни поколения, следователи от Франция заподозряха Renault в престъпление.

И вече са успели да обвинят автомобилния производител в измама. Информацията е на Bloomberg, които се позовават на официално изявление от самия автомобилен производител.

Ръководството на Renault излезе с остро опровержение. Производителят на автомобили отрича участието си в този нов дизелов скандал, заявявайки, че автомобилите не разполагат със специален софтуер, който да контролира степента на замърсяване на околната среда.

Въпреки това Renault ще трябва да внесе сериозен депозит от 24 милиона евро, както и да представи банкова гаранция за още 60 милиона евро. Тези пари ще бъдат използвани за възстановяване на потенциални загуби.

Припомнете си, че т.нар. „дизелгейт“ пламна още през 2015 г. и Volkswagen беше в центъра на ожесточените обвинения. Тогава експерти установиха, че автомобилите от тази марка са оборудвани със софтуер, който промена реалните показатели за вредни емисии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Индивидуалната хеликоптерна раница направи първия си полет (ВИДЕО)

Напълно електрическия индивидуален летателен апарат, направен във формата на раница с две симетрични въртящи се перки и система за автоматично и ръчно управление на полета, разработена от австралийския стартъп CopterPack, направи първия си тестов полет. Видео на полета на необичайното, на пръв поглед трудно управляемо устройство, се появи в официалния […]