Демонтират Борисов

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Политичесйкият пейзаж в България посрещна голяма буря. Това пише в коментар на Balcanicaucaso.

През тази седмица САЩ предприеха действия спрямо водещи фигури в страната. Замразени бяха сметките в САЩ на фигури като Делян Пеевски и Васил Божков.

Твърди се, че те са част от сериозни корупционни схеми. На тях им е забранено да пътуват до американската страна, като тяхното имущество там е замразено.

Това става точно преди предсрочните избори в страната. Името на Пеевски е добре познато за всеки, който се интересува от българските събития.

Той беше народен представител и оглавява голяма медийна група в страната. Възприеман е като лицето на непрозрачното управление.

Божков развива голям хазартен бизнес, който беше защитен от неговото партньорство с представителите на различни правителства. През миналата година обаче той беше обвинен в редица престъпления и се оттегли в Дубай.

През последната година работи по своя партия. За двамата бизнесмени американските действия са тежки за приемане.

Реално всеки, който реши да си сътрудничи с техни фирми в международен план, ще рискува наказателни последствия. САЩ отричат тяхното решение да е свързано с обстановката в България.

Изборите през април в страната доведоха до такова съотношение. ГЕРБ спечели изборите, но нямаше подкрепа за съставяне на правителство, докато опозиционните партии не успяха да се разберат за общ кабинет.

Държавният глава Румен Радев насрочи нов вот и назначи служебен кабинет. Това правителство обаче демонстрира, че не смята да се ограничи просто с реализиране на следващия вот.

Започнаха промени на водещи постове в почти всички сфери. Смята се, че обществото широко подкрепя подобни действия.

Разкрити бяха редица нередности от мандата на ГЕРБ. Ситуацията продължава да е неясна, но действията на САЩ дават определена насока.

Борисов е доказал, че може да води България към нейните основни партньори. Погледът често пада към САЩ и Германия.

Изглежда обаче, че американската администрация решително отхвърля работата на оттеглилия се премиер Бойко Борисов. Вероятно ЕС може да приеме този пример и периодът на Борисов да приключи скоро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Херо Мустафа: Американските компании постоянно се оплакват от корупцията в България

Американски компании, опериращи в България, „постоянно се оплакват“ от корупцията в страната на посланика на САЩ Херо Мустафа. Това съобщи телевизия "Евроком". „В скорошно проучване на Евробарометър се посочва, че според 85 на сто от фирмите, функциониращи на българския пазар, корупцията е ендемично явление“, добавя Мустафа. Тя призовава управляващите да […]