Говорителят на главния прокурор: Това е несериозно - Мойте новини

Говорителят на главния прокурор: Това е несериозно

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ внесеното предложение във ВСС от Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.

"Съжалявам, че трябва отново да занимаваме аудиторията ви с действия на изпълнителната власт, които грубо нарушават независимостта на съдебната власт. Както и вчера вече коментирах, свидетели сме на политически акт, който няма никакви юридически аргументи, а се преследват единствено политически цели", заяви тя.

Що се отнася до самото предложение Милева заяви: "Разбира се, нито за момент не ни изненадва неговото внасяне във ВСС. Странно е, че това се случва едва в края на мандата на служебния кабинет и от уважаван юрист като проф. Стоилов, който е приел да изпълни волята на служебния вътрешен министър, при това – повтарям, единствено с политически аргументи, което е недопустимо!"

"Извинявайте, но наистина е несериозно, обидно е за правото и за държавността, представители на служебното правителство да искат задействане на процедура за освобождаване на главния прокурор по прессъобщения на самата прокуратура, включително такива, отнасящи се до укриващия се в Дубай – Васил Божков, санкциониран от американските власти по глобалния закон "Магнитски", както и по вестникарски публикации с над едногодишна давност и дори по коментари под статиите и интернет форумите. Точно и заради това, по искане на главния прокурор цялата информация, свързана с т.нар. „сигнал“, ведно с предложението на министъра на правосъдието, бе публикувана на сайта на Висшия съдебен съвет, за да може всеки, който желае да се запознае с политическото искане", посочи още Сийка Милева.

"Бих искала обаче да обърна внимание, че "новината“, в кавички, за внесеното искане във ВСС дойде само ден след като в сайт се появи поредната фалшива новина, която не само замесва името на главния прокурор, но злепоставя и Държавна агенция „Национална сигурност“, която уж е изготвила публикуваната фалшива справка. Подчертавам това, защото показва изключително притеснителна и опасна тенденция за употреба с недопустими за правова държава методи, познати от отдавна минали времена", завърши Сийка Милева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спираме британските туристи, пускаме руските

България забрани на британските туристи да влизат в страната поради опасения относно нарастващия брой случаи на коронавирус във Великобритания. Това се случва в същия момент, в който България бе преместена в „зеления” списък за пътувания на Обединеното кралство, което означава пътуване без карантина за пътниците, пристигащи във Великобритания от България. […]