Главоболие, възпалено гърло и хрема – симптоми на COVID вариант Делта

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са най-често съобщаваните симптоми, свързани с инфекцията на Covid във Великобритания, съобщава БиБиСи.

Проф. Тим Спектор, който ръководи изследването на Zoe Covid Symptom коментира, че вариант Делта може да се почувства "по-скоро като лоша настинка" за по-младите хора.

Но въпреки че може да не се чувстват много зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск. Всеки, който смята, че може да има Covid, трябва да си направи тест.

Класическите симптоми на Covid, за които хората трябва да внимават, казват от NHS, са: кашлица, висока температура, загуба на мирис или вкус.

Спектор допълва, че те вече са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът на Zoe получава от хиляди хора, които са регистрирали симптомите си в приложение.

Промяната изглежда e свързана с нарастването на варианта Делта, първоначално идентифициран в Индия и сега представляващ 90% от случаите на Covid във Великобритания.

Треската остава доста често срещана, но загубата на обоняние вече не се появява в топ 10 на симптомите, казва проф. Спектор.

"Този вариант изглежда работи малко по-различно. Хората може да си помислят, че току-що са хванали някаква сезонна настинка и отиват на партита и могат да заразят около шест други души".

"Смятаме, че това подхранва голяма част от проблема. Съобщението тук е, че ако сте млади, така или иначе ще сте с по-леки симптоми. Може просто да се почувствате като при силна настинка или някакво странно усещане за "изключване", но останете у дома и си направете тест".

По същия начин, изследването на Imperial College London React на повече от милион души в Англия – когато Алфа или британският вариант бе доминиращ – откри широк спектър от допълнителни симптоми, свързани с Covid.

Втрисането, загуба на апетит, главоболие и мускулни болки бяха най-силно свързани със заразяването, заедно с класическите симптоми.

Правителственият съвет казва, че най-важните симптоми на Covid са: нова непрекъсната кашлица, висока температура загуба или промяна в миризмата или вкуса.

"Има и няколко други симптома, свързани с Covid-19. Тези други симптоми могат да имат друга причина и сами по себе си не са причина да се направи тест на Covid-19. Ако сте загрижени за симптомите си, потърсете медицинска помощ."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проговориха роднините на нелепо загиналото 5-г. момиченце във Велико Търново

Петгодишно момиченце с бронхиолит почина в търновската болница. Според лекарите детето се е задушило след задавяне. Версията на близките обаче е друга, съобщава bTV. 5-годишното дете е прието вчера с диагноза бронхиолит. Жизнено е до момента на следобедната визитация, когато му е поставена мускулна инжекция, след което започва да повръща, […]