Германците и французите не искат да карат електромобили - Мойте новини

Германците и французите не искат да карат електромобили

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Както се оказа, не всички в ЕС подкрепят стратегията за напълно изоставяне на автомобили с бензинови и дизелови двигатели през следващите 10-15 години. Германия и Франция бяха сред противниците на "зелената" инициатива.

Плановете за намаляване на CO2 предвиждат до 2030 г. вредните емисии да се намалят с 55-65% в сравнение с показателите от 1990 година, а инициаторите ще искат още до 2035 г. да намалят емисиите на вредни вещества от автомобили до нула.

Французите и германците обаче не са съгласни с толкова ранно „нулиране“ и смятат, че активната борба с емисиите трябва да бъде изместена поне до 2040 г. В интервю за агенция DPA германският министър на транспорта Андреас Шойер даде да се разбере, че предложената времева линия е практически нереализуема.

Във Франция, макар по принцип да се съгласяват с 55% намаляване на емисиите до 2030 г., те вярват, че хибридните модели трябва да останат на пазара по-дълго. Но французите са много по-притеснени от факта, че изоставянето на двигателя с вътрешно горене може да доведе до огромна загуба на работни места.

Тъй като производството на електрически превозни средства е по-малко трудоемко, до 2035 г. във Франция може да има около 100 000 безработни повече, пише La Plateforme Automobile. Да, и инвестициите от държавата за прехода към нов пазар, според изданието, ще изискват значителни – около 17,5 милиарда евро – суми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Екшън посред бял ден: Две жени в джип помагат на затворник да избяга, като блъскат няколко пъти полицейска кола (ВИДЕО)

Австралийски затворник успя да избяга от ареста в края на миналата седмица, след като автомобилът Toyota Camry, в който е превозван, беше многократно ударен от Jeep Wrangler. Кадри от инцидента показват бял Wrangler, който се забива в задната част на Camry-то на кръстовище. Ударът нанася значителни щети на задната част […]