Георги Георгиев за ФАКТИ: БОЕЦ започва финална битка срещу Гешев – блокада на Съдебната палата

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„От сряда (9 юни 2021 година) БОЕЦ започваме ежедневна блокада на Съдебната палата в София“.

Това обяви пред ФАКТИ председателят на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев.

Същата заявка БОЕЦ отправи от трибуната на протеста на инициатива „Правосъдие за всеки“ с искане за оставката на Иван Гешев като главен прокурор, който се проведе на 2 юни 2021 година. БОЕЦ заявиха действията си и във Facebook.

Блокадата на Съдебната палата в София ще се случва на всички входове към сградата – граждани ще има както на централния, главен вход, така и на задните входове в сградата. Обсадата ще започва в 09:00 часа и ще приключва в 18:00 всеки ден, с начална дата 9 юни. Целта е главният прокурор Гешев да няма достъп до сградата. Иска се неговата оставка. Няма да се възпрепятства работата на институцията, няма да се пречи и на останалите граждани. Самата сградата също ще бъде пазена.

„Ще провеждаме ежедневна, но не денонощна блокада. С тази блокада ние няма да пречим на гражданите, няма да пречим на институцията да работи, но ще блокираме сградата така, че Гешев да не влиза вътре. Ще застанем на всички входове – граждани, граждански патрули. Няма да допускаме Гешев в сградата“, каза Георги Георгиев пред нашата медия.

„Гешев вън!“ – това е надсловът на гражданската протестна блокада.

„Вчера се срещнах с представители на „Демократична България“, на „Изправи се! Мутри вън!“, на „Има такъв народ“ и на инициатива „Правосъдие за всеки“, които заявиха, че ще подкрепят блокадите, но в понеделник вече официално ще разберем. „Демократична България“ вчера обявиха официално, че ще ни подкрепят и ще участват. Надявам се и другите да се включат. От една страна, това е нашата финална битка срещу Гешев. От друга страна, това е тест за всички тях – за какво се борят и докъде са говори да стигнат. На думи всички са за съдебна реформа, промени, смяна на модел. Когато се стигне до реални действия обаче, понякога сме почти сами отпред на фронта“, каза още той.

„Искаме да кажем на Гешев, че това е – свърши се неговото. „Свърши се твоето, събирай си парцалите. От сряда отивай в Сараите, в хотел „Берлин“, в зайчарника – където искаш, там си прави офис“. В Съдебната палата и съдебната система този човек място повече няма!“, категоричен е Георгиев.

Започваме в сряда, на 9 юни, в 09:00 часа до 18:00 часа. Така ще бъде всеки ден – в рамките на работното време ние ще охраняваме сградата. Този човек повече няма да маскари тази сграда! Това е. Той повече няма място вътре. Действията ни са с цялата им символика, но и съвсем ефективно“, обясни председателят на БОЕЦ.

„Ако Гешев си позволи да влезе силово – да използва НСО, за да разбута хората със сила и да окървави Съдебната палата, ако той влезе, влизаме и ние. Това трябва да му е ясно. Влезе ли той вътре, и ние ще влезем и ще го изхвърлим навън. Ако се стигне до подобни ексцесии, отговорността ще е негова“, допълни Георгиев.

„Сменяме модела тотално – няма да се пречи на гражданите, няма да се пречи на институцията да работи. Напротив – няма да позволим едно яйце да бъде хвърлено по тази сграда, защото тя ще ни трябва. Вътре ще бъдат съдени те. Ще я опазим обаче от Гешев. Той трябва да си заминава“, каза още той.

„И двамата господари на Гешев вече паднаха – и Буда (б.р. Борисов), и Пеевски. Гешев да си хвърля оставката, да спасява кожата и да се маха“, каза Георгиев и изрази оптимизъм, че оставката на Гешев ще последва. „Самият той трябва да има капка оптимизъм, защото довчера той беше обречен на още шест години мъка. Господарите го бяха стиснали – „трябва да избуташ още шест години мандат, за да ни пазиш“. Сега обаче тези двамата изгоряха (б.р. Борисов и Пеевски). Какъвто и да е Гешев, предполагам, че не е глупак – заради двама изгорели, той да стои на поста и да пази кого? Те ще го хвърлят на вълците и ще го унищожат.

Предполагам, че те го държат с някакви компромати. Вероятно се държат взаимно. С каквото и да го държат обаче, цената е бъдещето му. Нека да подаде оставката си, ако е запазил поне капка разум и някакво чувство за самосъхранение“, каза Георги Георгиев в края на разговора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

150 години от рождението на Ефрем Чучков

На 21 ноември 2020 г. се навършиха 150 години от рождението на моя прадядо Ефрем Чучков. Той обаче е напълно забравен в България. Макар че в София има улица „Ефрем Чучков”, неговото име е фактически неизвестно за днешните българи. Роденият в Щип Ефрем Чучков е един от най-видните дейци на […]