В измъчената от вируса Индия религията дава надежда

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В момента Индия изпитва опустошителен скок на случаи на COVID-19. Около 68 милиона християни живеят в Индия. Много от тях принадлежат към най-бедните слоеве на обществото и са дискриминирани в различни части на страната.

Въпреки напрегнатата ситуация, архиепископ Лео Корнелио от град Бопал в Централна Индия вижда обещаващи признаци в борбата срещу пандемията. Той говори за това как свещеници, религиозни лица и вярващи се борят на фронтовата линия, предаде Аleteia.org.

„Ситуацията е ужасна. Бяхме напълно изненадани от новата вълна на вируса, всички болници са пълни. Лекарствата и кислородът са оскъдни. Към днешна дата над 360 000 души (бел.р. по данни на Worldometers) са починали от COVID-19. Неофициалните цифри обаче са много по-високи, някои наблюдатели дори вярват, че са 10 пъти по-високи! В края на краищата много хора, заразени с вируса, останаха у дома и умряха там”, споделя архиепископ Лео Корнелио.

„В архиепископията на Бопал сме уредили нашите свещеници да подкрепят своите членове на енорията чрез онлайн програми. Ние насърчаваме нашите свещеници да се свържат с всяко семейство в тяхната енория. Те трябва да питат за техните финансови нужди и да помагат на семействата по всякакъв възможен начин. Например, ние разпространяваме пакети храна”, сподели той пред ACN Germany.

“Църквата в Индия винаги е поемала инициативата във всяка криза, с която страната ни се е сблъсквала в миналото. Свещеници, религиозни и други църковни служители са изиграли водеща роля в усилията за помощ и възстановяване. Държавата признава църковни организации като болници и пунктове за медицинска помощ. Пандемията отново сближи хората в Индия. В Бхопал и на други места хората са обединили сили, за да доставят храна, подслон, медицинска помощ и много други неща”, разказа още архиепископ Лео Корнелио.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Windows 11 пристига на 24 юни? (ВИДЕО)

Както и по-рано ви разказахме, Microsoft планира да покаже нова версия на една от най-използваните операционни системи в света – Windows. От компанията все още не са обявили официална дата за премиерата ѝ, но от друга страна организират голямо събитие на 24 юни. До събитието остават по-малко от две седмици, […]