Възраждане с 4, 11 % на местните избори в град Благоевград - Мойте новини

Възраждане с 4, 11 % на местните избори в град Благоевград

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вчера в Благоевград се проведоха местни избори.

По данни публикувани от местна медия резултатите от тях при 90% обработени протоколи показват, че Възраждане има 4,11% и е пета политическа сила в града.

Ако това бяха парламентарни избори, Възраждане щеше да стане част от 46-то Народно събрание с 11 депутати.

На местния вот Възраждане се утвърди и като първа патриотична сила. Напомням, че коалицията «Български патриоти» (ВМРО-БНД, НФСБ, Воля) на изборите в Благоевград подкрепи кандидата на ГЕРБ, което реално показва, че те продължават да се поставят на политическата сцена и да се възприемат като част от статуквото.

Десет дни преди изборите всички купувачи и продавачи на гласове бяха профилактично задържани в полицията. Брилянтната работа на Бойко Рашков доведе до провеждането на честни избори в Благоевград. В резултат на това избирателната активност в циганските секции и местата, където обикновено се купуват гласовете, беше под 5%.

Като цяло избирателната активност беше много ниска, но основната причина за нейния спад е, че ГЕРБ и ВМРО-БНД не успяха да си купят гласове и застанаха на трето място в класацията.

Ако бъде прекратено купуването и продаването на гласове и на национално ниво, на парламентарните избори ГЕРБ ще е трета политическа сила, а българските т.нар. патриоти (ВМРО-БНД, НФСБ, Воля) няма да имат представители в 46-то Народно събрание.

Така Възраждане ще постигне една от целите на кампанията си, а именно – да изобличи отровните двойници на българския патриот и да възстанови доверието в българския патриотизъм.

Що се отнася до шумно рекламираната коалиция „Демократична България“, нейният резултат е по-слаб от този на Възраждане и е под 4%. Най-отявленият американски политически субект в страната ни получи звучен шамар от жителите на Благоевград“, коментира д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане, данните, изнесени от сайта «Югозапад днес».

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

“Автомагистрали” ЕАД: Пред колапс сме

"Държавното дружество Автомагистрали ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни", съобщават от дружеството. "С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки. Това действие вече оказва […]