Вучич обеща: Сърбия скоро ще задмине България по размер на заплатите

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия има най-високата средна заплата в региона, която през март е била 556 евро, и вярва, че скоро ще надмине по размер на заплатите и България, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Вучич каза, че по официални данни средната заплата в Черна гора през март е била 526 евро, в Босна и Херцеговина – около 500 евро, в Република Северна Македония е била със 100 евро по-ниска от Сърбия, а в Албания – със 150 до 160 евро.

Той каза, че Сърбия, разбира се, няма повече автомагистрали от Германия, но спрямо площта си Сърбия изгражда повече автомагистрали от нея и от други европейски страни. В момента в страната се строят 5 автомагистрали, а до края на годината ще започне строителството на още 3, подчерта Вучич.

"Горд съм, че мога да отговоря на всички, които подценяват гражданите на Сърбия", каза Вучич.

Президентът добави, че Фискалният съвет е подкрепил проекта за фискална стратегия на Сърбия и ако за май бъдат отчетени толкова добри резултати като през първите 4 месеца на годината, заплатите и пенсиите ще могат да се увеличат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ген. Атанас Атанасов: Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор

"Докога трябва някой отвън да ни казва какви са нашите проблеми и че трябва да се вземат мерки те да бъдат решени? Това отекна толкова силно, защото дойде от високо място като САЩ". Това каза съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов в предаването "Панорама" по БНТ. Повод за думите […]