Внимание! Дезинфектанти с канцерогени

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Някои дезинфектанти, произведени по време на пандемията от К-19, съдържат канцерогенни вещества в големи количества, сочи ново проучване, предава bTV.

При тестване на 260 вида дезинфектанти в Съединените щати в 44 от тях са открити високи и опасни количества бензен – канцерогенно вещество, което се свързва с няколко различни вида онкохематологични заболявания, сред които и левкемия.

Администрацията по храните и лекарствата, която отговаря и за регулацията на дезинфектанти, одобри лимит от две части на един милион бензен в отделните продукти. Въпреки това местна лаборатория е открила, че някои от партидите съдържат бензен осем пъти над този лимит.

От независимата лаборатория откриват също „недопустимо високи“ нива на метанол и ацеталдехид, които вероятно също са канцерогенни за хората.

„Наличието на тези вещества в продукти, които са изключително препоръчвани по време на пандемията и се използват както от възрастни, така и от деца в големи количества, прави откритието ни още по-притеснително“, казват от лабораторията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митко Павлов не знае рождения ден на сина си?

Митко Павлов не знае кога синът му ще навърши 5 години. Водещият на съботното вечерно шоу на БНТ е наясно, че рожденият ден на хлапето е през април, но точната дата не се е запечатала в паметта му. „Идния месец има много рожденици около мен – детето на сестра ми, […]