Васил Божков: Достойно заплащане за служителите на МВР

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Служителите на МВР трябва да получават достойно заплащане, а МВР изцяло да бъде в услуга на гражданите. По този начин Васил Божков обобщи програмата на „Българско лято”, на тема вътрешна сигурност. Заедно с експерти идеологът на гражданската платформа и политическа партия дискутира възможностите за реформиране на правоохранителните органи.

МВР занапред ще бъде управлявана по нов модел, като целта е да се прекрати порочната практика структурите да изпълняват политически нареждания. Комуникацията с гражданите ще бъде подобрена, което неминуемо ще доведе до повишаване на доверието в институцията. Ще се залага на нови критерии при избор на служители, които освен физически, да покриват морален и образователен ценз. Ще бъде изградена единна система за взаимодействие между всички осъществяващи полска охрана (по Закона за опазване на селскостопанското имущество), горските инспектори (по Закона за горите), служителите на МВР и гражданското общество, с цел справяне с престъпността в малките населени места. Звената в системата на МВР ще бъдат оптимизирани, за да се постигне по-високо качество на сигурността, като услуга за гражданите. Васил Божков се обяви за закриване на ДАНС.

„Тази агенция не е необходима, има си Контраразузнаване, има си МВР. ДАНС е една паралелна служба, създаде я Станишев, защото нямаше контрол над МВР”.

Идеологът на „Българско лято” нарече ДАНС „бухалка” на властта и отново подчерта, че ДАНС е на пряко подчинение на премиера и я ползва за бухалка и за събиране на информация. Нашата цел е премахване на всички бухалки! Ние не искаме да ползваме такива бухалки, не искаме и някой друг да ги ползва”.

Васил Божков и съидейниците му, които се кандидатират с №14 в бюлетината, се ползват с все по-нарастваща подкрепа и вече са почти сигурен участник в следващото Народно събрание.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ръководителите на престъпната група за финансови измами остават зад решетките

Специализираният съд остави в ареста сочените за ръководители на организираната престъпна група Йордан Моллов и Кирил Джабаров. В ареста остава и тяхната счетоводителка. Останалите трима обвиняеми бяха пуснати под домашен арест. Групата беше задържана след акция на МВР и ДАНС. Според прокуратурата има хора, които били измамени с около 1 […]