България е сред опашкарите в света по качество на пътищата, Таджикистан и Танзания са далеч пред нас

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

По повод на спекулации за качеството на пътищата в България, Институтът за пътна безопасност осъществи анализ на данни, представени в доклад на Световния икономически форум, който сравнява развитието в качеството на пътната инфраструктура за близо 140 държави за периода 2007-2019 г.

Съгласно доклада България търпи сериозен застой, заставайки на последните места в света по качество на пътищата, като на двойно по-предни места се нареждат държави като Таджикистан, Пакистан, Албания и Танзания. В случая най-обезпокоителното е, че в сравнение с подобни на нас държави в Европейския съюз нямаме почти никакъв напредък. Например Полша успява да се представи двойно по-добре, като за анализирания период се изкачва от 95 на 57 място в света. Ние можем да се похвалим с по-добро място само спрямо Румъния, Молдова и Украйна.

Данните красноречиво показват, че въпреки похарчените 2,2 милиарда лева за ремонт и поддръжка на пътищата в периода 2017-2020 година, България продължава да изостава значително спрямо страните от ЕС. В заключение ИПБ счита, че това налага да бъдат предприети значителни структурни и кадрови промени в управлението на пътищата, както и създаването на адекватно законодателство, което да промени пътнотранспортната среда в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Сингапур ще започне използването на дихателни тестове срещу COVID-19

Властите в Сингапур планират да инсталират нови апарати за провеждането на дихателни тестове срещу COVID-19 на летището и по време на големи мероприятия, пише в. "Стрейтс таймс", цитиран от БТА. Устройството "Трейси Екс" показа по време на клиничните си изпитания точност от 95 процента, която е почти съпоставима с писиар […]