Близнашки: Санкциите на САЩ срещу Васил Божков са удар и върху Радев

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Изненадата беше Васил Божков по закона "Магнитски". Така бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки коментира пред БНТ казуса със санкциите върху Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

"Нищо ново за нас, ветераните от българската политика. Както и да гледаме, това са неща, които отдавна са подготвени", обясни Близнашки.

Той още веднъж повтори, че изненадата за мнозина от управляващата върхушка е името на Васил Божков. "Ще трябва да се пренагаждат и пренастройват много неща, защото управляващите и президентът Румен Радев не се разграничиха от него", коментира проф. Близнашки.

Спомняте си репликата на Румен Радев, че аргументите на Божков са по-добри от тези на неговите критици", припомни той думи на президента от миналия юни.

По думите му американците нямало да спрат дотук, но въпросът бил как да приемем всичко това. Законът "Магнитски" отговаря за една представа за света, която не съществува, посочи проф. Близнашки.

Според него по-важно било как щяло да се използва всичко това, за да се въведе ред в държавата. "Олигарсите, които смятаха, че ще започнат война срещу собствената си държава и смятат, че вече са се позиционирали на страната на доброто, допускат груба грешка и ще платят висока цена за това, което правят.

Цялата олигархия беше създадена с цел тези хора да формират един икономически гръбнак, който да гарантира икономически суверенитет на страната", обясни проф. Близнашки.

Според него Пеевски е наследникът на Илия Павлов, а Васил Божков е крупен играч. Развръзката е неизбежна, но олигарсите не разбрали какво ги чака, като смятали, че ще парализират работата на прокуратурата. Няма да стане така и ще бъде много интересно в следващите няколко месеца, изтъкна Близнашки.

Той е на мнение, че американците си преследват своите цели и България далеч не е толкова важна. Нека не се заблуждаваме, американците няма да ни решат проблемите с корупцията и те далеч не си поставят за цел България да е силна държава.

На тях им трябва да е държава, която да изпълнява указанията, които идват по веригата на задграничните факти, посочи проф. Близнашки.

Ако бил фактор в политиката, проф. Близнашки щял да извика Херо Мустафа, за да я помоли малко да се успокои. Тепърва ще наблюдаваме много интересни събития, очаква бившият служебен премиер.

На власт сега е хунтата, хората с фуражките. Това са военни хора, те не разбират от политика, нямат чувство за политика", обърна се бившият премиер към служебното правителство и разкри, че то иска да обсеби властта. "Не са замислили този кабинет като служебен, а като постоянен. Голямата драма предстои", каза още той.

Проф. Близнашки предупреди, че се очаква голяма цензура в медиите при това управление.

"Това служебно правителство надхвърля възможностите си – те трябва до осигурят добра администрация, не им е работа да се занимават с тайни служби и обезглавяване на кадри", смята професорът.

"Близката до Божков Елена Фичерова бързо си подаде оставката от МВР след санкциите на САЩ. Мисля, че и дори Рашков ще трябва да си подаде оставката", видя бившият премиер връзка между събитията.

Големият проблем според бившия служебен премиер, че тези хора които са във върха на държавата, разбират политиката като война. Те друго не знаят и за тях политиката трябва да има враг, който трябва да бъде преследван. България се намира в абсурдна ситуацията, коментира още проф. Близнашки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доверието във ваксините е най-високо във Великобритания

Доверието във ваксините срещу коронавируса е най-високо във Великобритания. Това сочи ново проучване на Имперския колеж в Лондон, направено сред 68 хиляди души в общо 15 страни. Според данните 9 от всеки 10 британци вярват на препаратите срещу коронавируса. Островът е следван от Израел, където 8 от всеки 10 се […]