Бивш член на ЦИК: Изборният процес е изпуснат

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"Проблемите тепърва предстоят. По-малко от 10% в света гласуват с машини. Първият проблем е с доставката, а цената е странно висока и неоправдана. Машините струваха под 3 000 долара".

Това заяви проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК и преподавател в НБУ.

"Чисто психологически ще има страх от възрастните. Пробните гласувания не показват нищо, защото има трима души зад теб, които ти казват как да гласуваш. Никъде в закона не е казано колко време да стоиш пред машината – може и да стоите по 15 мин. Не е изключено умишлено да се бави процесът. Машините може да бъдат манипулират отвън. Холандците го доказаха. Големият въпрос е със софтуера и кой ще го прави и ще го валидира. При тази ситуация нямаме гаранция за честни избори", каза още математикът. Той допълни, че ЦИК не може да контролира процеса, който, по думите му, е изпуснат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Несебър посрещна първите чуждестранни туристи от Чехия, Полша и Румъния

Първите чуждестранни туристи в Несебър са от Чехия, Полша и Румъния. Според търговци и ресторантьори в курортния град летният сезон започва слабо. Пред БНР повечето от тях завяват, че очакват руските туристи и твърдят, че те са най-добрите клиенти. Основно заради българските туристи и това лято в Несебър няма да […]