Белгия забранява до март маловажните трансгранични пътувания

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Белгия забрани маловажните пътувания както зад граница, така и от чужбина.

Мярката влиза в сила на 27 януари и ще важи до 1 март.

Белгия отчита най-високата смъртност от Втората световна война насам

Решението бе взето на днешното заседание на правителствения Консултативен комитет. Оттам уточниха, че става дума за развлекателните и туристически пътувания. Целта е те да бъдат ограничени през т.нар. карнавална ученическа ваканция през февруари, за да бъде намален рискът от разпространение на мутацията на COVID-19.

Пътуванията по важни причини ще бъдат разрешени, но ще трябва да бъдат декларирани. Става дума за семейни причини като съвместното родителство, лечение, работа и пребиваване в различни страни или пък пътуване с чисто професионална цел.

Същевременно е възможно отваряне на фризьорските салони от 13 февруари, както и възобновяване на други от т.нар. "контактни професии", ако епидемиологичните показатели са добри.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Домусчиев се сбогува с "Нова телевизия"

Скъпи приятели и колеги, Щастлив съм да споделя с вас, че днес финализирахме успешно сделката по прехвърляне на 100% от собствеността ни в Нова Броудкастинг Груп. Това написа на личната си страница във Фейсбук бизнесменът Кирил Домусчиев по повод окончателното финализиране на сделката между Юнайтед груп и Нова Броудкастинг Груп. […]