Банкова служителка крала пари от сметката на старица - Мойте новини

Банкова служителка крала пари от сметката на старица

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в Димитровград ще бъде изправена пред Окръжния съд в Хасково 58-годишна банкова служителка.

От окръжната прокуратура в Хасково съобщиха, че обвинителният акт срещу специалистката от "Банкови операции" вече е внесен обвинителен акт в наказателното деловодство на Темида, уточнява Marica.bg. Според разследващите чиновничката присвоила 1430 лв. от разплащателната сметка на възрастната жена. Това станало от 19 февруари 2018 г. до 11 април на 2019-а.

"Обвиняемата е предадена на съд по още 3 обвинения. Едното от тях е за съставяне на неистински документи. ​Второто е за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пострадалата и третото – за използването на банковата карта без съгласието на титуляра", обясниха от прокуратурата.

Разследващите установили, че банковата чиновничка имала служебен достъп до разплащателната сметка на пострадалата жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, социални помощи и от сина ѝ, който работел в чужбина."Обвиняемата решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката на пострадалата. Тя използвала два начина. Първо изготвила неистински документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това пак по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена. Така извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати. Пострадалата била ощетена с общо 1430 лева. Тя нямала представа, че обвиняемата присвоявала пари от сметката ѝ и теглила пари с втора дебитна карта", заявиха от Окръжна прокуратура – Хасково.

По делото били извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети са веществени доказателства и други. Окръжният съд ​вече е насрочил разпоредително заседание.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скритите признаци на рак на белия дроб

В началните стадии ракът на белия дроб протича без симптоми, поради което диагностицирането му става много трудно. Но има признаци, по които можете да забележете, че се сериозното заболяване се развива, пише zdrave.to. Продължителна упорита кашлица (две до три седмици) се забелязва при 50–75% от пациентите, както и хемоптиза, болка […]