Атомната индустрия приветства предварителното споразумение на ЕС

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Атомната индустрия приветства предварителното споразумение на ЕС за намаляване на емисиите парникови газове с 55% до 2030 година, смятайки, че този ход показва, че Съюзът „на хартия се отнася сериозно към справянето с климатичните промени“.

„Намаляването на емисиите на CO2 е от съществено значение, ако ЕС иска да изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение и този закон за климата е стъпка в правилната посока“, заяви Ив Десбезайе, генерален директор на базираната в Брюксел Асоциация на атомната индустрия Foratom. По думите му е ясно, че ЕС има нужда политиките да следват науката и да се отнася към всички нисковъглеродни технологии равнопоставено.

„Всъщност, тези ревизирани цели са по-амбициозни от преди и не могат да бъдат постигнати без дългосрочната работа на съществуващите атомни електроцентрали“, заяви Десбезайе. Европейското споразумение предшества виртуалната среща на десетки световни лидери по климатичните въпроси, свикана от президента на САЩ Джо Байдън. Целта ѝ е ускоряване на действията за намаляване на емисиите парниковите газове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хората, работили над 6 месеца от вкъщи в България за чуждестранен работодател, трябва да подадат данъчна декларация

Хората, които заради пандемията от COVID-19 са работили повече от половин година от дома си в България за чуждестранен работодател през 2020-а, трябва да подадат данъчна декларация, припомни пред БНР говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. 5 май е крайният срок, в който всички физически лица, задължени да […]