Атина изрази подкрепата си към Западните Балкани

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Енергийна сигурност и европейски перспективи за всички страни от Западните Балкани обсъдиха в Атина външните министри на Гърция и Черна гора, предаде БНР.

Атина подкрепя изцяло влизането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз, каза гръцкият външен министър Никос Дендиас на срещата с неговия колега от Черна гора Джордже Радулович. Първите дипломати на двете балкански страни подчертаха на брифинг ,че членството в НАТО гарантира сигурност в региона.

Гърция в рамките на военно сътрудничество охранява въздушното пространство над Черна гора. Двете страни обсъдиха ползите за Балканите от изграждането на Трансадриатическия газопровод, както и и на плаващата платформа за втечнен газ при Александруполис.

Енергийна сигурност за балканските страни е целта на европейските проекти в сферата на енергетиката. „Само европейското бъдеще на базата на европейски ценности карантина на страните от Западните Балкани навлизане в XXI век“, заяви гръцкият първи дипломат. Радулович благодари на Атина за изпратената помощ от медикаменти по време на пандемията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Испанските банки уволняват 19 000 служители

След последните драстични съкращения в две от най-големите испански банки – CaixaBank ("Кайша банк") и BBVA, дебатът за заплатите на ръководствата им отново е на дневен ред. Синдикатите искат размерът на възнагражденията им да бъде ограничен, но все още няма законова възможност за това, предаде БНР. В целия банков сектор […]