Антон Кутев: Въпросът е къде са сега получените авансово пари

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

За да се докажат парите, с които се купуват избори в България, трябва да работи Националната агенция за приходите. За постигане на целта са необходими и възможностите на Агенцията за държавна финансова инспекция и на служби като ДАНС. Те обаче не трябва да функционират в обвързаности, за каквито съобщиха САЩ при обявяването на санкциите срещу шестима българи по закона "Магнитски". Така говорителят на служебното правителство Антон Кутев обясни предприетите кадрови смени през последните седмици.

Националната агенция за приходите трябва да влезе във всички фирми, които са получавали пари за обществени поръчки по in house процедури (поръчки, които се възлагат на лица, свързани с възложителя, бел. ред). Само за миналата 2020 г. чрез in house процедури са били раздадени повече от 6 млрд. лв. на фирми, много от които още не са започнали дейност. Въпросът сега е дали тези пари все още са в касите на фирмите, законно ли са изхарчени или вече просто ги няма. От това дали изпълнителният директор на НАП Румен Спецов ще успее да предприеме тези действия до голяма степен ще зависи неговото професионално бъдеще, каза Кутев. По думите му не е лесно да се намери човек, който е готов да се изправи срещу 6 млрд. лв. в брой, защото те често носят със себе си непочтени практики.

Служебният кабинет иска да убеди хората, че ако мафията не може да бъде премахната, то може да бъде ограничена. Ако веднъж българите повярват, че държавата може да се управлява по различен начин, процесът ще бъде необратим, каза Антон Кутев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК прави пробно гласуване в "Люлин", "Триадица" и "Дружба"

ЦИК съвместно с район „Триадица“ организират тестово гласуване с машини. То ще се проведе на 06.06.2021 г. /неделя/ ,от 10 до 13 ч. в сградата на 22 СЕУ „Георги Стойков Раковски“, каб.№ 6 на първия етаж. Районът кани всеки, който желае да се запознае с реда за гласуване с машини, […]