Алибегов: Пиарът на здравно министерство минава през заведенията

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Това, което казахме преди е, че ако се стигне до ново затваряне, няма смисъл да се затваря само нашият бранш, а трябва да се направи цялостен локдаун, ако ще се бори пандемия. Това, че целият пиар на здравното министерство минава през заведенията, не бори пандемията, заяви пред „Евроком“ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Трудно ми е да повярвам, че само 10 дни ще бъде затварянето, здравното министерство за 12 месеца не е спазило нито един срок. Това, което искаме е затварянето да е 10 дни, а не 11 и всички да работим. В сряда предстои среща на всички затворени браншове и работодателски организации и асоциации. Там ще вземем решение какво ще предприемем, ако срокът не бъде спазен“, коментира той.

По сумите му забавянето на изплащането на обезщетенията е било доста голямо, особено в НАП.

„Бавно вървят там изплащанията, по-бързо върви изплащането от 75/0, там е между 7 и 10 дни. Бизнесът не е направен, за да живее от помощи. Това, което искаме е да спрат тези помощи и да започнем да работим и повече да не ни затварят“, добави Алибегов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Учени: Появата на COVID-19 е свързана с търговията с животни в Китай!

Специалисти от Световната здравна организация /СЗО/ са на мнение, че произходът на новия коронавирус може да е свързан с търговията с животни в Китай, съобщава агенция "Блумбърг". Медията припомня, че тази седмица се очаква да бъде публикуван докладът, в чието изготвяне участваха експерти от СЗО, които по-рано посетиха китайския град […]